fbpx
 

ΜΑΝΗ

ΜΑΝΗ

 

Αρεόπολη – Λιμένι – Οίτυλο – Σπήλαιο Διρού – Γερολιμένας – Ακρωτήρι Ταίναρο – Καρδαμύλη – Καλαμάτα

 

4 ΜΕΡΕΣ

 

10-13 Νοεμβριου 2022

 

“Όταν η θάλασσα σμίλεψε την πέτρα… Όταν ο ήλιος γέμισε χρώματα τον ουρανό… Όταν η ακρογιαλιά καλύφθηκε από την ξανθιά άμμο… Γεννήθηκε ένα μέρος για τις πιο όμορφες και έντονες στιγμές μας…”

 

“Καθώς κοιτάς τον Ταΰγετο, σημείωσε τα φαράγγια που πέρασα και τις κορφές που πάτησα και τ’ άστρα που είδα. Πες τους από μένα, πες τους απ’ τα δάκρυά μου ότι επιμένω ακόμα πως ο κόσμος είναι όμορφος!”

 

“…Τη θύμηση της Μάνης, της πέτρας και του αέρα, την έπαιρνα πάντα μαζί μου όπου πήγαινα σαν φυλαχτό…”

 

Γιώργος Φτέρης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα – Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 || Ιωάννινα – Αρεόπολη – Λιμένι – Οίτυλο

Αναχώρηση από Ιωάννινα 07.00 με προορισμό την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην δυτική Μάνη! Μέσω Κορίνθου, Τρίπολης και Σπάρτης φθάνουμε στο Οίτυλο. Σε αντίθεση με τα  υπόλοιπα χωριά που βρίσκονται νότια της Αρεόπολης και είναι κτισμένα πάνω στο ξερό και γεμάτο πέτρες χώμα, το Οίτυλο είναι καταπράσινο και είναι κατοικημένο συνεχώς από την αρχαιότητα και την εποχή του Ομήρου έως σήμερα. Συνεχίζουμε λίγα χιλιόμετρα παρακάτω για το Λιμένι, ένας θησαυρός, μια τέλεια μείξη πέτρας, τιρκουάζ νερών και πολύχρωμων καϊκιών. Τελικός προορισμός μας η Αρεόπολη! Ένας ιστορικός, διατηρητέος οικισμός, που κρατά το παραδοσιακό «χρώμα» της και έχει θέα τον Μεσσηνιακό κόλπο. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για Βόλτες, φαγητό και ποτό. Στην βόλτα μας θα περπατήσουμε στην όμορφη πλατεία των Αθανάτων όπου έχει στηθεί το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για να θαυμάσουμε την «άγρια», μανιάτικη ομορφιά του οικισμού με τους πετρόκτιστους πολεμόπυργους, τα παλιά σπίτια και τις πέτρινες μάντρες. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα – Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 || Αρεόπολη – Σπήλαιο Διρού – Γερολιμένας – Ακρωτήρι Ταίναρο

Μετά το παραδοσιακό πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε για το Σπήλαιο Διρού  στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βαρκάδα μέσα στην παλαιολιθική ιστορία. Από την πάνω πλευρά του βουνού θα διασχίσουμε το σπήλαιο με βάρκα και θα φτάσουμε σχεδόν δίπλα στο κύμα, στην ομώνυμη παραλία. Εκεί θα δούμε σταλαγμίτες, σταλακτίτες και θα μάθουμε τα μυστικά του σπηλαίου της Μάνης. Συνεχίζουμε για Γερολιμένα ο οποίος μας προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα: το Κάβο Γκρόσο, ο βράχος που εξουσιάζει αυτόν τον μικρό κόλπο, αλλάζει χρώματα ανάλογα με τη θέση του ήλιου. Κάποτε εκεί υπήρχαν μόνο καλυβάκια, στα οποία έμεναν περιστασιακά γυναίκες που έπλεναν τα ρούχα τους στη θάλασσα και μάζευαν αλάτι. Λίγα χιλιόμετα παρακάτω  θα βρεθούμε στο ακρωτήριο Ταίναρο, το οποίο είναι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου. Σε μία χερσονησίδα μήκους δυόμιση μιλίων θα κάνουμε πεζοί την εύκολη διαδρομή προς τον φάρο του ακρωτηρίου, ο οποίος βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο.  Στην συνέχεια επιστροφή στην Αρεόπολη, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα – Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 || Καρδαμύλη – Καλαμάτα

Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε για την Καλαμάτα, μέσα από μια όμορφη διαδρομή περνώντας από το χωρίο Στούπα καταλήγουμε στο Καλαμίτσι για να επισκεφτούμε την εμβληματική κατοικία του συγγραφέα Patrick Leigh Fermor και της φωτογράφου γυναίκας του Joan σε ένα υπέροχο σημείο. Η οικεία του ανοίγει για πρώτη φορά στους επισκέπτες υποδειγματικά αναγεννημένη από το Μουσείο Μπενάκη με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συνεχίζουμε για την Καρδαμύλη, για πολλούς  ένα αληθινό διαμάντι, ένα μικρό και άθικτο καταφύγιο. Δικαίως καμαρώνει για τα καθαρά νερά, το γραφικό λιμάνι του, τα αρχοντικά του χωριού και τις περιποιημένες αυλές! Μετά τον ελεύθερο χρόνο θα πάρουμε το δρόμο για Καλαμάτα. Μόλις φθάσουμε τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και προτείνουμε βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας που βρίσκεται ακριβώς κάτω απ’ το κάστρο της πόλης. Είναι πραγματικά υπέροχο και γραφικό, με πολλά όμορφα νεοκλασικά σπίτια. Επιπλέον η Καλαμάτα διαθέτει ένα απ’ τα πιο εντυπωσιακά επαρχιακά μουσεία της χώρας, καθώς φιλοξενεί μια εκτενή συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που χρονολογούνται απ’ τους προϊστορικούς χρόνους έως τη Βυζαντινή εποχή. Φυσικά χρόνος για φαγητό και ποτό και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 || Καλαμάτα – Ιωάννινα

Μετά το πλούσιο πρωινό αναχωρούμε για την πόλη μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα φθάνουμε το απόγευμα στ α Ιωάννινα.

 

*H σειρά των ξεναγήσεων-περιηγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 240€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 80€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πούλμαν όλες τις ημέρες τις εκδρομής
  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Hotel Mani 4**** στην Αρεόπολη με πρωινό.
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Pharae Palace 4***** στην Καλαμάτα με πρωινό
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ