ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Η Ανδριανούπολη ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ανδριανό τον 2ο αιώνα μ.Χ. Διαθέτει πλούσια ιστορία. Για κάποια χρονική περίοδο υπήρξε πρωτεύουσα του οθωμανικού κράτους.
Η γεωγραφική της θέση είναι σημαντική, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης – Ασίας και όπως είναι φυσικό – αυτός ήταν ο λόγος της μεγάλης οικονομικής άνθησης που γνώρισε. Σήμερα, το γεγονός πως προτιμάται ελάχιστα από τουρίστες, βοήθησε στο να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της. Είναι μια πόλη που προσελκύει τους λίγους που την επισκέπτονται για να θαυμάσουν τα όμορφα τζαμιά, τις κλειστές αγορές και τις γέφυρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020:  Αναχώρηση 04.00 από Περιφέρεια Ηπείρου. Διέλευση από Εγνατία Οδό και με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στα σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για το «Παρίσι της Ανατολής», την Αδριανούπολη (Edirne). Όσοι επιθυμούν μπορουν να επισκεφτουν το γνωστό, πια, υπαίθριο παζάρι που γίνεται κάθε Παρασκευή και ενδιαφέρει πολλούς Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020: Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε σε παλιά ελληνικά κτίσματα όπως το «Ζάππειο Παρθεναγωγείο», το «Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο» που είχε ιδρυθεί το 1872. Eλεύθερος χρόνος για τις αγορές μας. Θα γνωρίσουμε τα μνημεία της δεύτερης, κατά σειρά, πρωτεύουσας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αρχίζουμε με το εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής του Mimar Sinan – Selimiye Camii με τους 4 μιναρέδες, το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο πρώτο νοσοκομείο (Μουσείο Υγείας) της Οθωμανικής περιόδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση

 

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020: Πρωινό και εν συνεχεία αναχωρούμε για το Κaraağaç, την παλιά Ορεστιάδα, όπου παραχωρήθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Ελεύθερος χρόνος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου στάθμευε το Orient Express, το πρώτο διηπειρωτικό τρένο της Ευρώπης που έκανε τη διαδρομή των 2.740 χλμ. περίπου από το Παρίσι έως την Κωνσταντινούπολη. Αναχώρηση για Ελλάδα απο τα σύνορα του χωριού Καστανιές. Θα περάσουμε έξω από Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη. Επόμενη στάση μας η Ξάνθη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή από την Εγνατία Οδό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 130€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πούλμαν.
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Αδριανούπολη με πρωινό.
  • Μετακινήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μια μέρα ξεναγό στην πόλη.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Καλοκαίρι 2020

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα άλλα και σίγουρα ήρθε η ώρα να εκτιμήσουμε περισσότερο τον τόπο μας και να έρθουμε πιο κοντά στη φύση. Σχεδιάσαμε με πολλή αγάπη και μεράκι περισσότερα πακέτα διακοπών προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες. Διακοπές με την οικογένειά σας ή με την παρέα σας χωρίς συνωστισμό, χωρίς αυτοκίνητο, με διαμονή σε μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες, με τοπικές γεύσεις, μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά και εξωτικούς καταρράχτες. Φυσικά όλα αυτά με εύκολες μετακινήσεις σε φανταστικές διαδρομές και τοπία από χωριό σε χωριό ακούρασταμε τα ηλεκτρικα μας ποδήλατα και με μικρές πεζοπορίες!

ΠΑΜΕ!