ΚΩΝΣΤΑΝΤΙNΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

5 μερες

Αναμένεται νέα ημερομηνία

 

Μια πόλη πολύχρωμη, πολύβουη, μεθυστική, στο σημείο συνάντησης δύο ηπείρων – της Ευρώπης και της Ασίας – και δύο θαλασσών – της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου.
Μια πόλη που κατέχει εξαιρετική θέση στην παγκόσμια ιστορία. Μια πολυπολιτισμική πόλη με την μαγεία του παρελθόντος θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, σ’ έναν τόπο που φαντάζει τόσο οικείος. Ένας φιλόξενος λαός, διαφορετικός αλλά ταυτόχρονα τόσο όμοιος με τον ελληνικό. Μια πόλη με μεγάλες αντιθέσεις σε κάθε της γωνιά που είναι σίγουρο ότι θα σε γοητεύσει από την 1η σου κιόλας επίσκεψη και κάθε φορά που θα φεύγεις θα σκέφτεσαι πότε θα ξαναέρθεις στη μαγική και συνάμα μαγευτική αυτή πόλη!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα || Ιωάννινα – Κωνσταντινούπολη – Πλατεία Ταξίμ – İstıklal Caddesi ||

Αναχώρηση από Ιωάννινα 05.00 διαμέσου Εγνατίας οδού και με τις απαραίτητες  στάσεις φθάνουμε νωρίς το μεσημέρι στα σύνορα των Κήπων. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ελέγχου συνεχίζουμε σε τουρκικό έδαφος πια την διαδρομή μας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και περνώντας από Ίπσαλα, Καισάνη, Ραιδεστό, Σιλύβρια φθάνουμε περίπου 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και  συνεχίζουμε με την πρωτη μας γνωριμία με την Πόλη. Θα δούμε την πλατεία Ταξίμ, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και θα μιλήσουμε για την εκπαίδευση και την γενικότερη κατάσταση της ομογένειας στην Πόλη. Θα περπατήσουμε όλη τη μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα (Istiklal Caddesi), θα δούμε το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Λύκειο Galatasaray, την Αγορά της Ρωμυλίας, την στοά Χατζόπουλου, τα μέγαρα των Ευρωπαϊκών προξενείων, τα σημαντικότερα  Αρτ-Νουβώ  κτίσματα των αρχών του 20ου αιώνα και θα μάθουμε για την εξελικτική τους πορεία σε σχέση πάντα με την παλιά ακμάζουσα Ελληνική κοινότητα της Πόλης. Ταυτόχρονα θα σας προτείνουμε μέρη για φαγητό, ποτό, γλυκο, ψώνια, τα οποία θα σας είναι απαραίτητα για την υπόλοιπη διαμονή σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

2η μέρα || Παλιά Πόλη – Αγιά Σοφιά – Μπλε Τζαμί – Βασιλική Κινστέρνα – Κλειστή Αγορά – Ορτάκιοϊ

Μετά το πρωινό ακολουθεί η βασική ξενάγηση της Πόλης. Επίσκεψη στην Αγία Σοφία, που αποτελεί από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών και ιδιαίτερο σύμβολο της ιστορίας μας. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με τον Αρχαίο Ιππόδρομο, τη Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού, το παλιό υδραγωγείο και το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό ως Μπλε Τζαμί, από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική διακόσμηση. Ακολουθεί επίσκεψη στην παλιά αγορά (Kapalı Çarşı) που ουσιαστικά είναι ένας λαβύρινθος από δρόμους με ζωγραφισμένες στοές, και μικρομάγαζα στα οποία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας σε συμφέρουσες τιμές. Συνεχίζουμε με την προαιρετική κρουαζιέρα στον βόσπορο. Η πόλη μαγεύγει κάθε επισκέπτη που βρίσκεται στα στενά του Βοσπόρου και εμείς για να την κάνουμε ακόμη πιο ξεχωριστή την βόλτα αυτή θα αποβιβαστούμε και θα περπατήσουμε στο γνωστό πάλαι ποτέ χωριουδάκι Ορτάκιοϊ (Ortaköy), για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στα γαλανά νερά της θάλασσας του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, φυσικά με πολλές ιδέες για ποτό και φαγητό!! Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα || Εμίνονου – Αιγυπτιακή αγορά – Φανάρι – Μπάλατ – Λέβεντ

Αφού πάρουμε πρωινό κατευθυνόμαστε στο Eminönü και στην περίφημη Αιγυπτιακή Αγορά (Mısır Çarşısı) ή αγορά των Μπαχαρικών όπως λέγεται διαφορετικά. Κάτω από την αψιδωτή ζωγραφιστή οροφή θα χαρούμε λογής-λογής ηδονικά μυρωδικά, όμορφα στοιβαγμένα σε μικρούς σάκους και θα γοητευτούμε από την ποικιλία των χρωμάτων και των αρωμάτων τους. Στην συνέχεια με το πούλμαν μεταφερόμαστε στην περιοχή Μπάλατ. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί το Πατριαρχειο και την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Το Μπάλατ είναι ένα στολίδι στον Κεράτειο κόλπο που θα έχουμε την ευκαιρία μα περπατήσουμε, να φαμε, να πιούμε τσάι και να δούμε πως οι νέοι της σύγχρονης Τουρκίας διασκεδάζουν. Η περιήγησή μας στην σύγχρονη πόλη δεν σταματά εδω. Συνεχίζουμε για την περιοχή Λέβεντ (Levent). Μια σύγχρονη πλευρά της πόλης με ουρανοξύστες, με πολλές επιλογές για καφέ και φαγητό, και με τα πιο πρόσφατα και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Εμείς θα επισκεφτούμε το 4ο πλέον υψηλότερο κτίριο της Πόλης και συγχρόνως έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες της Ευρώπης με 54 ορόφους(είσοδος 37TL). Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

4η μέρα || Κωνσταντινούπολη – Ιωάννινα

Τελευταίο πρωινό στην Βασιλεύουσα και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Γνώριμη πια διαδρομή αλλά με νέες εικόνες, αρώματα, γεύσεις και αναμνήσεις το βράδυ είμαστε ξανά στα Ιωάννινα.

 

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 210€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά σε όλη την διάρκεια της εκδρομής με πολυτελές πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο Nippon Hotel 4**** στην πλατεία Ταξίμ.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός για 2 ημέρες.
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου που γνωρίζει την Πόλη.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ