fbpx
 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

 

Δαρδανελια – Τροια – Περγαμος – Σμυρνη – Κορδελιο – Εφεσος – Τσεσμε – Αλατσατα – Αϊβαλι

 

6 ΜΕΡΕΣ – 3ΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

Ταξιδεύουμε στα παράλια Μικράς Ασίας γνωρίζοντας ένα από τα πιο όμορφα και πιο “δυτικά” κομμάτια της Τουρκίας. Σχεδιάσαμε ένα ταξίδι που θα ξυπνήσει μνήμες και θα προκαλέσει συγκίνηση σε όσους το ακολουθήσουν. Σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, ναοί, “κρυμμένες” πολιτείες, κοσμοπολίτικα θέρετρα, μέρη γνωστά από την ιστορία αλλά και άγνωστα, τουριστικά και μη, συνθέτουν ένα πλούσιο παζλ με κομμάτια ιστορίας, πολιτισμού και στοιχείων της σύγχρονης εποχής. Θα περάσουμε από την πιο σύγχρονη και μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου διασχίζοντας τα στενά των Δαρδανελλίων, θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό χώρο της Τροίας, της Περγάμου. Θα γνωρίσουμε την όμορφη Σμύρνη και το Κορδελιό, την απίστευτη αρχαία πόλη της Εφέσου, θα κάνουμε βόλτα στα πολύχρωμα στενά δρομάκια του Αϊβαλιού και θα επισκεφτούμε τα γραφικά και κοσμοπολίτικα μέρη, Αλάτσατα και Τσεσμέ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα || Ιωάννινα – Δαρδανέλια

Αναχώρηση από Ιωάννινα στις 06.00 διαμέσου Εγνατίας οδού και με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε νωρίς το μεσημέρι στα σύνορα των Κήπων. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ελέγχου συνεχίζουμε σε τουρκικό έδαφος πια την διαδρομή μας από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση της περιοχής «Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στη Μάδυτο, από όπου θα συνεχίσουμε για Δαρδανέλια (Çanakkale) διασχίζοντας τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, την ολοκαίνουργια γέφυρα «Τσανάκαλε 1915». Το απόγευμα, αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια, θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη του Τσανάκκαλε. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία και την παραλιακή περιοχή με το επιβλητικό άγαλμα του Δούρειου Ίππου της ταιίας “Τροία” η παραγωγή της οποίας δώρισε στο δήμο των Δαρδανελλίων. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στα στενά δρομάκια της πόλης με τις μπυραρίες και τα μπαρς, με τη νεολαία της πόλης να ετοιμάζεται για τη βραδινή της διασκέδαση. Το βράδυ ακολουθεί το δείπνο μας στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα || Δαρδανέλια – Τροία – Πέργαμος – Σμύρνη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Ομηρική Τροία στην οποία θα ξεναγηθούμε στην πόλη που καταστράφηκε 9 φορές. Με την ξενάγησή μας στο χώρο, το Έπος της Ιλιάδας και οι πρωταγωνιστές όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης κ.α. ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την όμορφη πόλη της Σμύρνης. Κατά τη διαδρομή μας φυσικά και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε την Αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Θα ξεναγηθούμε στο Ασκληπιείο, και στην Κόκκινη Βασιλική (Kızıl Avlu). Φθάνοντας στην Σμύρνη τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο Κόρντον, στην παραλιακή της Σμύρνης για ποτό και διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα || Σμύρνη- Έφεσος – Σμύρνη

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε ένα από τα ωραιότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου, την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος . Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Στην επιστροφή μας, θα επισκεφτούμε την ιστορική συνοικία της Σμύρνης, το παλιό Κορδελιό, τη νέα παραθαλάσσια διαδρομή, τα αρχοντικά σπίτια των Eλλήνων, τα προξενεία και τέλος στην ιστορική προκυμαία που αναχώρησε για τον ελλαδικό χώρο ο Ελληνισμός. Επιστρέφουμε στην Σμύρνη για να δούμε τον Πύργο του Ρολογιού στην Πλατεία Κονάκ, ο οποίος χτίστηκε το 1901 από τον Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ, την κλειστή αγορά της Πόλης Hisarönü. Θα περπατήσουμε στις κλειστές στοές της αγοράς και το Χάνι Αμπατζιόγλου. Επίσκεψη στο ιστορικό ασανσέρ στο Καραντάσι το οποίο κατασκευάστηκε το 1907. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα || Σμύρνη – Τσεσμέ – Αλάτσατα – Σμύρνη

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το κοσμοπολίτικο Τσεσμέ ή Κρήνη (παλιό όνομα), που στα περσικά σημαίνει «πηγή». Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά μέρη της Τουρκίας με εντυπωσιακά resorts, καθαρές παραλίες, μαρίνες γεμάτες κότερα και ιστιοπλοϊκά, παραδοσιακή αγορά, έντονη νυχτερινή ζωή μέχρι πρωίας. Θα θαυμάσουμε τα παραδοσιακά οθωμανικά σπίτια και τις πολυάριθμες κρήνες. Η ξενάγηση μας τελειώνει με ελεύθερο χρόνο για να δούμε το κάστρο της πόλης. Ένας μικρός περίπατος από το κάστρο θα μας φέρει στην Εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου, που χρονολογείται από το 19ο αιώνα και τώρα λειτουργεί ως εκθεσιακό κέντρο τέχνης. Θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στο λιμάνι στο κέντρο της πόλης για καφέ στα τοπικά μαγαζιά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πανέμορφο χωριό Αλάτσατα, ένα πραγματικά παραμυθένιο χωριό με τα γραφικά σοκάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τις πολύχρωμες γειτονιές, τους ανεμόμυλους κ.α. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σμύρνη. Δείπνος. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα || Σμύρνη – Αϊβαλί – Τσανάκκαλε

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το ιστρορικό Αϊβαλί. Μόλις φθάσουμε, θα περιηγηθούμε στα πολύχρωμα γραφικά πέτρινα σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα θαυμάσουμε τα παλιά χρωματιστά ελληνικά αρχοντικά σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές τους, που σώζονται και ομορφαίνουν την πόλη. Θα δούμε το «Αγίασμα» της Παναγίας Φανερωμένης, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματατου Μικρασιατικού Ελληνισμού. Στα στενάκια του Αϊβαλιού, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια, καφέ, γλυκά και βόλτες πριν αναχωρήσουμε για το Τσανάκκαλε όπου θα περάσουμε την τελευταία μας νύχτα στα παράλια. Μόλις τακτοποιηθούμε στα δωμάτια, θα έχουμε δείπνο, ελευθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα || Τσανάκαλε – Ιωάννινα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για Ελλάδα και Ιωάννινα. Περνώντας ξανά από την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα των Δαρδανελλίων, αφήνουμε την Τουρκία και τα μικρασιατικά παράλια γεμάτοι από συναισθήματα, ιστορικές γνώσεις, νέες εικόνες και γεύσεις και θαυμάζοντας το γαλάζιο του αιγαίου φτάνουμε στα Ελληνικά σύνορα και νωρίς το βραδάκι στην πόλη μας.

 

*H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: –

Επιβάρυνση μονόκλινου: –

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο σε όλη την εκδρομή
 • Δύο(2) διανυκτερεύσεις στο Τσανάκκαλε στο Hotel Parion 5*****
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη Ontur Hotel 4****
 • Πρωινό καθημερινά
 • Δείπνο καθημερινά (σύνολο 5 δείπνα)
 • Ελληνόφωνο πιστοποιημένο ξεναγό όλες της ημέρες
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α
 • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
 • Ειδική ασφάλιση Covid-19

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Οινοπνευματώδη ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Tips
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ