Αδριανούπολη

Επισκόπηση ταξιδιού

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

3 ΜΕΡΕΣ

Οδική εκδρομή από Ιωάννινα!

Μια 3ήμερη απόδραση στην ιστορική Αδριανούπολη, μια πόλη ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα. Η Αδριανούπολη ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ανδριανό το 125 μ.Χ. Διαθέτει πλούσια ιστορία. Υπήρξε πρωτεύουσα του οθωμανικού κράτους για 92 χρόνια μέχρι την άλωση της Πόλης το 1453. Η γεωγραφική της θέση είναι σημαντική, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης – Ασίας και όπως είναι φυσικό – αυτός ήταν ο λόγος της μεγάλης οικονομικής άνθησης που γνώρισε. Σήμερα, το γεγονός πως προτιμάται ελάχιστα από τουρίστες, βοήθησε στο να διατηρηθεί ο παραδοσιακός και αυθεντικός χαρακτήρας της. Είναι μια πόλη που προσελκύει τους λίγους που την επισκέπτονται για να θαυμάσουν τα όμορφα τζαμιά, τις κλειστές αγορές, τα χαμάμ, τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και άλλα “άγνωστα” ιστορικά μέρη.

Highlights

Δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα της εκδρομής.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Αναχώρηση 07.00 από Περιφέρεια Ηπείρου. Διέλευση από Εγνατία Οδό και με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για το «Παρίσι της Ανατολής», την Αδριανούπολη (Edirne). Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά παραδοσιακά φαγητά και γλυκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε σε παλιά ελληνικά κτίσματα όπως το «Ζάππειο Παρθεναγωγείο», το «Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο» που είχε ιδρυθεί το 1872. Eλεύθερος χρόνος για τις αγορές μας. Θα γνωρίσουμε τα μνημεία της δεύτερης, κατά σειρά, πρωτεύουσας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αρχίζουμε με το εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής του Mimar Sinan – Selimiye Camii με τους 4 μιναρέδες, το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο πρώτο νοσοκομείο (Μουσείο Υγείας) της Οθωμανικής περιόδου. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη για φαγητό, γλυκό,  ψώνια και βόλτες στα παζάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Πρωινό και εν συνεχεία αναχωρούμε για το Κaraağaç, την παλιά Ορεστιάδα, όπου παραχωρήθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Ελεύθερος χρόνος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου στάθμευε το Orient Express, το πρώτο διηπειρωτικό τρένο της Ευρώπης που έκανε τη διαδρομή των 2.740 χλμ. περίπου από το Παρίσι έως την Κωνσταντινούπολη. Αναχώρηση για Ελλάδα από τα σύνορα του χωριού Καστανιές. Θα περάσουμε έξω από Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη. Επόμενη στάση μας η Ξάνθη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή από την Εγνατία Οδό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Περιλαμβάνονται

Δεν περιλαμβάνονται

Σημειώσεις​

  • Για την είσοδο στη χώρα της Τουρκίας απαραίτητα έγγραφα είναι η αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.
  • Κατά την επίσκεψή μας στο τζαμί Selimiye, οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν καλυμμένα τα μαλλιά και τους ώμους τους.

Ημερομηνία Αναχώρησης

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Επιστροφή

—€

Επιβάρυνση μονόκλινου: —€

Κουλτούρα

Αναμφίβολα κάποιοι από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να γνωρίσεις πιο ολοκληρωμένα έναν προορισμό είναι τα βιβλία, ο τοπικός κινηματογράφος και η παραδοσιακή μουσική του τόπου. Παρακάτω σας προτείνουμε βιβλία, ταινίες και ντοκιμαντέρ και παραδοσιακές μουσικές σχετικά με τον προορισμό ώστε το ταξίδι σας να ξεκινήσει με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο.

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ