Ίμβρος – Τένεδος

Επισκόπηση ταξιδιού

ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ – ΤΡΟΙΑ – ΙΜΒΡΟΣ – ΤΕΝΕΔΟΣ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

5 ΜΕΡΕΣ

Οδική εκδρομή από Ιωάννινα!

Η σπάνια εκδρομή μας στην Ίμβρο και την Τένεδο μας περιμένει και φέτος το καλοκαίρι. Θα περάσουμε 5 (πέντε) μέρες στα δύο “γνωστά-άγνωστα” αυτά νησιά του βορείου Αιγαίου που όλοι μας γνωρίζουμε από την ιστορία. Η Ίμβρος, μόλις 6 μίλια από τη Σαμοθράκη, με την έντονη ελληνική ατμόσφαιρα και τα γραφικά χωριά της και η πιο “κοσμοπολίτικη” Τένεδος με τα πανέμορφα σοκάκια και τα πολύχρωμα σπίτια της αποτελούν τα 2 βασικά μέρη που θα επισκεφτούμε. Μια μοναδική εκδρομή-οδοιπορικό στις «χαμένες πατρίδες». Η Ίμβρος, η Τένεδος, η Τροία, τα Δαρδανέλια είναι περιοχές τόσο οικείες από την ιστορία άλλα και τόσο άγνωστες προς εμάς τους σύγχρονους Έλληνες.

 

Highlights

Δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα της εκδρομής.

Αναλυτικό Πρόγραμμα


Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Αναχωρούμε στις 05.00 από την Περιφέρεια Ηπείρου με προορισμό τα σύνορα των Κήπων. Αφού επιβιβαστούν και οι συνταξιδιώτες μας από Θεσσαλονίκη, κατευθυνόμαστε προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου και μέσω Κεσσάνης θα φτάσουμε στα Δαρδανέλια, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία και κατευθυνόμαστε για το λιμάνι του Kabatepe. Επιβίβαση στο ferry boat και άφιξη στο νησί της Ίμβρου μετά από 90 λεπτά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, μια μικρή βόλτα στην Παναγιά, τη χώρα της Ίμβρου, όπου προτείνουμε φαγητό και ποτό στα διάφορα στενά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα Ελληνικά χωριά ξεκινώντας από την γενέτειρα του Οικουμενικού Βαρθολομαίου τους Αγίους Θεοδώρους. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και το σχολείο που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια στο οποίο φοίτησε ο Πατριάρχης και συνεχίζουμε για το χωριό Αγρίδια. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα κατευθυνθούμε για το χωριό Κάστρο για φαγητό και ποτό, όπου και θα εντυπωσιαστούμε από το πόσο “δίπλα” μας βρίσκεται το νησί της Σαμοθράκης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πλούσιο μπουφέ πρωινό και αφήνουμε την Ίμβρο με προορισμό την Τροία. Θα περάσουμε στην ασιατική πλευρά των Δαρδανελλίων από την εντυπωσιακή γέφυρα “Τσανάκκαλε 1915”, την μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου με μήκος 4χλμ (απόσταση μεταξύ των πυλώνων 2χλμ). Άφιξη στα Δαρδανέλια και περνάμε στην ασιατική πλευρά της πόλης των Δαρδανελίων για την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας. Μετά την ξενάγησή μας αναχωρούμε για το Geyikli, απ’ όπου θα πάρουμε το ferry boat για την Τένεδο. Άφιξη μετά από 30 λεπτά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα περιηγηθούμε πεζοί στην γραφική πόλη με το φαρδύ πλακόστρωτο και τα πολύχρωμα σπίτια της. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ποτό στα πολύχρωμα σοκάκια και στο λιμανάκι της Τενέδου. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό, θα κινηθούμε στην ελληνική και την τουρκική πλευρά της πόλης. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Θεοτόκου στην παλιά ελληνική γειτονιά, αλλά και το Γενοβέζικο κάστρο του 1100μΧ που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού. Απέναντι από τη μεγάλη πλατεία βρίσκεται η ανοιχτή αγορά. Εδώ χτυπά η καρδιά του νησιού, ντόπιοι και επισκέπτες έρχονται για να ψωνίσουν, να δροσιστούν, να χαλαρώσουν, να πιούν ένα παγωμένο χυμό στην πυκνή σκιά των δέντρων. Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και καφέ, τσάι ή γλυκό, αναμνηστικές φωτογραφίες και ψώνια. Το βράδυ προτείνουμε φαγητό σε κάποια παραδοσιακή ψαροταβέρνα του νησιού δοκιμάζοντας την τοπική ρακί ή τα διάσημα κρασιά της Τενέδου. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για Ελλάδα. Περνώντας ξανά από την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα του Τσανάκκαλε, περνάμε τα σύνορα των Κήπων. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα και συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα όπου φτάνουμε αργά το βράδυ.

*H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Περιλαμβάνονται

Δεν περιλαμβάνονται

Σημειώσεις​

  • Για την είσοδο στη χώρα της Τουρκίας απαραίτητα έγγραφα είναι η αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

Ημερομηνία Αναχώρησης

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

—-€

Επιβάρυνση μονόκλινου: —-€

Κουλτούρα

Αναμφίβολα κάποιοι από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να γνωρίσεις πιο ολοκληρωμένα έναν προορισμό είναι τα βιβλία, ο τοπικός κινηματογράφος και η παραδοσιακή μουσική του τόπου. Παρακάτω σας προτείνουμε βιβλία, ταινίες και ντοκιμαντέρ και παραδοσιακές μουσικές σχετικά με τον προορισμό ώστε το ταξίδι σας να ξεκινήσει με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο.