Καππαδοκία

Επισκόπηση ταξιδιού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΖ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΓΚΙΟΡΕΜΕ – ΙΚΟΝΙΟ – ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ

23-29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

7 ΜΕΡΕΣ

Οδική εκδρομή από Ιωάννινα!

Ετοιμαζόμαστε για μια 7ήμερη οδική εκδρομή, με αναχώρηση από τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Καππαδοκία, μία από τις ομορφότερες περιοχές της Τουρκίας. Θα επισκεφτούμε έναν τόπο με εκατοντάδες υπόγειες πολιτείες, υπόσκαφες εκκλησίες και απίστευτους σχηματισμούς από πορώδη πέτρα που συναρπάζουν τον κάθε ταξιδιώτη. Περιοχή που φημίζεται για τα χαλιά, τα κρασιά και τα είδη λαϊκής τέχνης, περιοχή των μαυσωλείων και του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των ιδιαίτερων μορφολογικών σχηματισμών. Το “όγδοο θαύμα του κόσμου”, την Καππαδοκία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά με αερόστατο σε μια μοναδική βόλτα-εμπειρία, αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περάσουμε τις διακοπές του Πάσχα σε ένα μοναδικό οδοιπορικό στον χώρο και στον χρόνο.

Highlights

Δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα της εκδρομής.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Αναχώρηση από τα Ιωάννινα νωρίς το πρωί. Αφού περάσουμε από Θεσσαλονίκη για να επιβιβαστούν οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες μας, αναχωρούμε για τη Θράκη και τα ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, είσοδος στην Τουρκία και μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στην πιο κεντρική πλατεία της Πόλης, την πλατεία Ταξίμ, να διασχίσουμε την μεγάλη οδό του Πέραν και να δοκιμάσουμε τα πεντανόστιμα πολίτικα φαγητά και γλυκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την πορεία μας για την “χώρα την όμορφων αλόγων”, την Καππαδοκία. Στη διαδρομή, θα συναντήσουμε την λίμνη Τούζ, τη δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της Τουρκίας και μια από τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες του κόσμου. Μία κάτασπρη έκταση, ένα πραγματικά σπάνιο τοπίο που δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να βγάλουμε όμορφες φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, όπου και θα απολαύσουμε το δείπνο μας. Έπειτα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση ή για μια πρώτη βόλτα στο φωτισμένο και παραμυθένιο Προκόπι. Διανυκτέρευση.

Η αυγή της Πέμπτης θα μας βρει στο Κόραμα, όπου θα μεταφερθούμε για την μοναδική εμπειρία της βόλτας μας με τα αερόστατα. Η διάρκεια της πτήσης είναι μία ώρα και θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου στον αέρα. Σε αυτό, προσθέστε τα εκατοντάδες άλλα φωτισμένα αερόστατα στον αέρα καθώς επίσης και το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής και θα αντιληφθείτε γιατί “επιβάλλεται” να το ζήσει κάποιος επισκέπτης. (προαιρετικά). Ακολουθεί πρωινό και ξενάγηση στην πανέμορφη μικρή πόλη, κλασικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Στο υπόλοιπο της ημέρας θα «αφουγκραστούμε» τον ενδότερο παλμό της Καππαδοκίας, κατευθυνόμενοι στα ορεινά τοπία και στο παγκοσμίως διάσημο Υπαίθριο Μουσείο της κοιλάδας Γκορέμε (Κόραμα) με τις περίφημες Νεραϊδοκαμινάδες να δεσπόζουν του τοπίου της περιοχής, εξώκοσμοι γεωλογικοί σχηματισμοί που έχει σμιλεύσει για χιλιάδες χρόνια η δύναμη της φύσης. Η περιοχή φημίζεται επίσης για το ιδιαίτερο μοναστικό συγκρότημα, πραγματικό λίκνο της Ορθοδοξίας, που αποτελείται από λαξευμένες στο βράχο κατοικίες μοναχών, εκκλησίες και παρεκκλήσια, εδώ που άνθησε η χριστιανική σκέψη για αιώνες. Στη συνέχεια μας περιμένει η Ιχλάρα που φέρνει αβίαστα το στίγμα του «αλλιώτικου» και που δεν είναι τίποτε άλλο από μία απομονωμένη, κλειστή κοιλάδα, που περιβάλλεται από απότομους, πανύψηλους βράχους, κατάσπαρτη από υπέροχα ζωγραφισμένες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν με μαεστρία σε αυτούς. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση τη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με πρώτο μας σταθμό την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Συνεχίζουμε για το Ικόνιο, μία πόλη που εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη. Μία πόλη καθαρή, πολύ περιποιημένη με μοντέρνα στοιχεία που συνεχώς αναπτύσσεται. Στην πόλη του Ικονίου έζησε τον 13ο αιώνα ο Μεβλανά Τζελαλεντί Ρουμί, ο μεγαλύτερος περσόφωνος ποιητής και δάσκαλος και ο ιδρυτής του τάγματος των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Θα επισκεφτούμε το μουσείο-μαυσωλείο του Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Παμούκκαλε (Ιεράπολη), το “Κάστρο του Βαμβακιού” με τις ιαματικές θερμές πηγές με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που εντυπωσιάζει και τον πιο “δύσκολο” επισκέπτη. Αφού φτάσουμε στο Παμούκκαλε, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης, όπου θα δούμε τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, τα δημόσια λουτρά, το εκπληκτικό θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τη νεκρόπολη και την μεγάλη Αγορά με στοές με κίονες στις πλευρές της. Έπειτα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να βουτήξουμε στα ιαματικά θερμά νερά. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Τσανάκκαλε, την πύλη για στενά του Ελλησπόντου. Φτάνουμε στο Τσανακκαλε και το ξενοδοχείο μας νωρίς το απόγευμα. Ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στην παραλία της πόλης, δούμε τεράστιο το ξύλινο άλογο που δώρισε η παραγωγής της ταινίας “Τροία” στο δήμο των Δαρδανελίων, θα περπατήσουμε στα όμορφα πλακόστρωτα στενάκια με τις μπυραρίες και τα ζαχαροπλαστεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Ελλάδα. Θα περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά πάνω από την εντυπωσιακή γέφυρα “Τσανάκκαλε 1915”, την μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου με μήκος 4χλμ (απόσταση μεταξύ των πυλώνων 2χλμ). Αφού περάσουμε την Κεσσάνη, μένουν λίγα χιλιόμετρα για τα σύνορα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα όπου φτάνουμε το βράδυ. Ένα ταξίδι αξέχαστο φτάνει στο τέλος του που σίγουρα θα το διηγούμαστε στου φίλους μας για πολύ καιρό.

Περιλαμβάνονται

Δεν περιλαμβάνονται

Σημειώσεις​

Για την είσοδο στη χώρα της Τουρκίας απαραίτητα έγγραφα είναι η αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

Ημερομηνία Αναχώρησης

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ημερομηνία Επιστροφής

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

590€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 230€

Κουλτούρα

Αναμφίβολα κάποιοι από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να γνωρίσεις πιο ολοκληρωμένα έναν προορισμό είναι τα βιβλία, ο τοπικός κινηματογράφος και η παραδοσιακή μουσική του τόπου. Παρακάτω σας προτείνουμε βιβλία, ταινίες και ντοκιμαντέρ και παραδοσιακές μουσικές σχετικά με τον προορισμό ώστε το ταξίδι σας να ξεκινήσει με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο.