Κρήτη

Εκδρομή στην όμορφη Κρήτη

Επισκόπηση ταξιδιού

ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΘΕΡΙΣΣΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΚΝΩΣΟΣ – ΑΡΚΑΔΙ – ΚΡΙΤΣΑ – ΑΝΩΓΕΙΑ

14-19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

6 ΜΕΡΕΣ

Αεροπορική εκδρομή από Ιωάννινα!

«Φυλή αληθινά αξιοθαύμαστη, που έμαθε να διατηρεί, εις πείσμα των περιπετειών σαράντα αιώνων, αλώβητα τα εθνικά χαρακτηριστικά και την καθαρή γλώσσα της: ανδρεία ανάμεικτη με το αίσθημα της ανεξαρτησίας, που συχνά βρίσκεται κοντά στην απείθεια, ευφυΐα ζωηρή, φλογερή φαντασία, γλώσσα γεμάτη εικόνες, αυθόρμητη και ανεπιτήδευτη, αγάπη στην κάθε μορφής περιπέτεια, ακατανίκητη ορμή ελευθερίας που συμπορεύεται με την ακόρεστη επιθυμία της προβολής… Χώρα εύκαρπη, που αδιάκοπα γεννά τους πιο άξιους ανθρώπους στην Εκκλησία και στην Πολιτεία, στις επιστήμες και στα γράμματα, στην οικονομία και στον πόλεμο…»

*Από το βιβλίο «Ιστορία της Κρήτης» του Θεοχάρη Δετοράκη

Highlights

Δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα της εκδρομής

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων το πρωί στις 11.00 και αναχώρηση για Χανιά μέσω Αθηνών όπου θα φθάσουμε 17.45. Αφού πάρουμε αποσκευές μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας στην παλιά πόλη. Τακτοποίηση στα δωμάτια και νωρίς το βραδάκι θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα σοκάκια, θαυμάζοντας τα διατηρητέα κτίρια διαφόρων περιόδων τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα σαν μικρά ξενοδοχεία, σαν εστιατόρια, καταστήματα ή κατοικίες. Ο δρόμος μας οδηγεί στο εντυπωσιακό και φωτισμένο ενετικό λιμάνι με το φάρο που είναι σήμα κατατεθέν της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, ποτό και βόλτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Παραδοσιακό κρητικό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για έναν ιστορικό Περίπατο στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Θα θαυμάσουμε μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους της πόλης, τις Ενετικές οχυρώσεις και τα Αρσενάλια στο Ενετικό Λιμάνι με τον γραφικό Φάρο, αρχοντικά της Ύστερης Αναγέννησης, εντυπωσιακές εκκλησίες (Τριμάρτυρη, Άγιος Νικόλαο Σπλάντζιας), τη Συναγωγή, Οθωμανικά μνημεία, καθώς και τις μινωικά κτίσματα που ανασκάπτονται στο λόφο του Καστελλίου. Η μέρα μας δε μπορεί να μη συμπεριλάβει μια επίσκεψη-ξενάγηση στην Οικία Βενιζέλου στην όμορφη συνοικία της Χαλέπας, όπου ακολούθως θα επισκεφτούμε το υπερσύγχρονο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων. Αργά το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για μια σύντομη διαδρομή στην ενδοχώρα των Χανίων. Θα περάσουμε μέσα από το κατάφυτο ιστορικό φαράγγι του Θερίσου και στο μικρό γραφικό χωριό θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχώρηση από τα Χανιά με τελικό προορισμό το Ηράκλειο. Σύντομη στάση στο γραφικό Ρέθυμνο για καφέ και συνεχίζουμε νότια, προς τη λιγότερο γνωστή αλλά πανέμορφη ενδοχώρα, μια καταπράσινη περιοχή με ατελείωτους αιωνόβιους ελαιώνες. Εδώ θα επισκεφτούμε το ιστορικό Αρκάδι για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο απόλυτο μνημείο Αυτοθυσίας για την Ελευθερία και αμέσως μετά την παρακείμενη Νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας και την εκπληκτική συλλογή του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας. Πολύ λίγο γνωστή στο ευρύ κοινό, η Ελεύθερνα είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, με ευρήματα που το 2010 συμπεριλήφθησαν στο TOP10 των πιο σπουδαίων ανακαλύψεων παγκοσμίως του Αμερικάνικου Archaeology. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Ηράκλειο με θέα του διάσημου Ψηλορείτη και φυσικά σταματάμε για το γεύμα μας στα φημισμένα Ανώγεια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την ανατολική Κρήτη. Κατευθυνόμαστε προς την γραφική Ελούντα όπου θα επιβιβαστούμε σε καΐκι που θα μας περάσει απέναντι, στη διάσημη πλέον Σπιναλόγκα, το μικρό νησάκι με τις Ενετικές οχυρώσεις που λειτούργησε για μισό αιώνα ως λεπροκομείο και έγινε πασίγνωστο μέσα από το best seller της Victoria Hislop «Το νησί». Μετά την ξενάγηση θα επιστρέψουμε στο μικρό χωριό Πλάκα και από εκεί θα συνεχίσουμε για τη γραφική Κριτσά, φημισμένη για τα υφαντά της. Εδώ μπορούμε να επισκεφτούμε και το βυζαντινή εκκλησία της Κεράς, με αλλεπάλληλα στρώματα τοιχογραφιών αριστοτεχνικής εκτέλεσης. Τελευταία στάση πριν επιστρέψουμε στο Ηράκλειο, ο υπέροχος Άγιος Νικόλαος, με την όμορφη λίμνη του. Το βράδυ στο Ηράκλειο ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

Μια μέρα αφιερωμένη στο Μινωϊκό Πολιτισμό. Το πρωί θα θαυμάσουμε την μοναδική στο είδος της συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Ο Δίσκος της Φαιστού, οι Μέλισσες των Μαλίων, η Θεές των Όφεων καθώς και οι εξαιρετικές τοιχογραφίες της Κνωσού είναι μόνο λίγα από τα χιλιάδες εκθέματα που θα έχουμε ευκαιρία να απολαύσουμε. Μετά το μουσείο, μια σύντομη διαδρομή θα μας φέρει στο φημισμένο ανάκτορο της Κνωσού, κατοικία του μυθικού Μίνωα και σύμφωνα με το μύθο ο Λαβύρινθος του φοβερού Μινώταυρου! Η ξενάγηση περιλαμβάνει την Αίθουσα του Θρόνου, τις Αποθήκες, το Μεγάλο Κλιμακοστάσιο και πολλούς άλλους χώρους του τεράστιου συγκροτήματος των 22.000 τ.μ. Από την Κνωσό θα κινηθούμε νότια, σε μια περιοχή με χαμηλούς αλλεπάλληλους λόφους με απέραντους ελαιώνες και αμπέλια και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φημισμένες τοπικές ποικιλίες του νησιού σε γνωστό οινοποιείο της περιοχής πριν επιστρέψουμε στο Ηράκλειο. Στη συνέχεια σε ένα όμορφο αγρόκτημα θα φιλοξενηθούμε από μια ντόπια οικογένεια και θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε την αυθεντική κουζίνα της περιοχής, μέσα σε ένα μικρό ελαιώνα, απολαμβάνοντας καλό κρασί και τους ήχους της λύρας και του λαούτου σε μια μικρή ιδιωτική γιορτή για την παρέα μας μόνο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Αφού πάρουμε πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Ηρακλείου για καφέ και βόλτες. Αναχώρηση από το αεροδρόμιο στις 14.35 με τελικό προορισμό τα Ιωάννινα στις 19.50.

*H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Περιλαμβάνονται

Δεν περιλαμβάνονται

Αναχώρηση

14 Μαρτίου 2023

Επιστροφή

19 Μαρτίου 2023

680€ (τελική τιμή)
Επιβάρυνση μονόκλινου: 140€

Κουλτούρα

Αναμφίβολα κάποιοι από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να γνωρίσεις πιο ολοκληρωμένα έναν προορισμό είναι τα βιβλία, ο τοπικός κινηματογράφος και η παραδοσιακή μουσική του τόπου. Παρακάτω σας προτείνουμε βιβλία, ταινίες και ντοκιμαντέρ και παραδοσιακές μουσικές σχετικά με τον προορισμό ώστε το ταξίδι σας να ξεκινήσει με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο.