Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την Ιστοσελίδα του BIKEWISE Travel.

Πριν χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της εταιρίας μας, με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 (ή Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων των φυσικών προσώπων ή «Γ.Κ.Π.Δ.» ή «Κανονισμός»), η οποία και παραθέτει το είδος των πληροφοριών που μπορεί να συλλέξουμε κατά την επίσκεψη σας στην Ιστοσελίδα μας και σας ενημερώνουμε για το πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες. Όταν μας παρέχετε οικειοθελώς προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομα σας, τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αντιμετωπίζουμε τις πληροφορίες αυτές με απόλυτη εμπιστευτικότητα. Με την επιφύλαξη ειδικών προβλέψεων της Παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καμία προσωπική πληροφορία δεν αποτελεί αντικείμενο ενοικίασης, πώλησης, δημόσιας ανάρτησης ή κοινοποίησης σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς ή ιστοσελίδες. Με τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική. Αν δεν συμφωνείτε µε τους όρους της ιστοσελίδας μας, θα προτείναμε να απευθυνθείτε απευθείας στα γραφεία του BIKEWISE Travel όπως αυτά αναφέρονται σχετικά, για οιαδήποτε εξυπηρέτησή σας.

Ποιοι είμαστε

Την παρούσα ιστοσελίδα διαχειρίζεται ως «υπεύθυνος επεξεργασίας» η εταιρεία  με την επωνυμία “BIKEWISE O.E.” και το διακριτικό τίτλο “BIKEWISE Travel”(εφεξής «εμείς» ή «εμάς» ή «εταιρεία» ή «BIKEWISE Travel»), με έδρα τα Ιωάννινα, οδός Σταδίου αρ. 11Β, αριθμό MH.T.E 0622Ε60000038101, με αριθμό ΓΕΜΗ 149184929000 και ΑΦΜ 801104060, με τηλέφωνο επικοινωνίας (+30) 2651071115 και email info@bikewise.gr, για την προώθηση, διαφήμιση και γνωστοποίηση των υπηρεσιών της, την κοινολόγηση ταξιδιωτικών εμπειριών και την εκτέλεση των σχετικών παραγγελιών και αιτημάτων των χρηστών / επισκεπτών της ιστοσελίδας της και πελατών της.

Ποια είναι τα Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ΔΠΧ) είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο. Ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό (on-line) αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου. Αλλά και ακόμη πιο προσωπικές πληροφορίες όπως συνήθειες, προτιμήσεις, βιομετρικά δεδομένα, κα.

Συλλογή και επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η εταιρεία πρέπει να συλλέγει ΔΠΧ (δηλαδή προσωπικές πληροφορίες) για την αποτελεσματική εκτέλεση καθημερινών επιχειρηματικών λειτουργιών και υπηρεσιών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για τη συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ή/και των κανονισμών που εφαρμόζει. Η συλλογή ΔΠΧ είναι μια μορφή επεξεργασίας, όπως είναι και η αποθήκευση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Όταν μας τηλεφωνείτε, επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, συνεργάζεστε μαζί μας, θέτετε ερωτήματα ή αιτήστε τη συνεργασία μας, μπορεί να σας ζητήσουμε πληροφορίες (δηλαδή ΔΠΧ όπως: όνομα, διεύθυνση, email, τηλέφωνο, κλπ) ανάλογα με το είδος της μεταξύ μας σχέσης. Ακόμα, είναι πιθανόν, να επιλέξετε να μας γνωστοποιήσετε οικειοθελώς πρόσθετα ΔΠΧ (όπως στην περίπτωση αποστολής βιογραφικού σημειώματος) ή επιπλέον πληροφορίες (όπως φορολογικά ή εμπορικά στοιχεία, στο πλαίσιο ενημέρωσή σας ή διερεύνησης συνεργασίας). Συλλέγουμε πληροφορίες, άμεσα ή έμμεσα, με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Πληροφορίες που μας αποστέλλετε ή μας δίνετε εσείς, κατά την επικοινωνία μαζί μας ή την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας, με ηλεκτρονικό ή άλλο μέσον.
  • Πληροφορίες που λαμβάνουμε από την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών μας ή υπηρεσιών των συνεργατών μας.
  • Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες για τη συλλογή και την αποθήκευση πληροφοριών και σε αυτές μπορεί να περιλαμβάνεται η χρήση τεχνολογιών όπως τα cookies.
  • Είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες από δίκτυα διαφήμισης, πελάτες μας ή τρίτους, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για συγκεκριμένες υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.
  • Η ιστοσελίδα μας αυτή καθ’ αυτή δεν συλλέγει καμία πληροφορία που σχετίζεται με τη συμπεριφορά, δραστηριότητες και την τοποθεσία του χρήστη.

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε και πάντα με δική σας συγκατάθεση, για να:

  • Επεξεργαστούμε και εξυπηρετήσουμε αίτημά σας για παροχή τουριστικής υπηρεσίας
  • Σας παρέχουμε εξατομικευμένες και επικαιροποιημένες υπηρεσίες και/ή προϊόντα
  • Επικοινωνούμε μαζί σας και να σας ενημερώνουμε για τα νέα μας προϊόντα (π.χ. μέσω newsletters)
  • Επεξεργαστούμε την πληρωμή σας
  • Απαντήσουμε σε πιθανά ερωτήματα που μας έχετε θέσει
  • Υλοποιήσουμε το πλαίσιο της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας διατηρούμε ένα αρχείο με τα μηνύματα επικοινωνίας, για να μπορούμε να επιλύουμε τα τυχόν ζητήματα που αντιμετωπίζετε.

Δεν επιτρέπουμε σε μη εξουσιοδοτημένες οντότητες, και χωρίς τη συγκατάθεσή σας, να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σας πλην των εξής περιπτώσεων:

  • Με δική σας συναίνεση: Μοιραζόμαστε προσωπικά στοιχεία σας με εταιρείες, οργανισμούς και μεμονωμένα άτομα όταν έχουμε τη ρητή συναίνεσή σας.
  • Για εξωτερική επεξεργασία: Παρέχουμε προσωπικά στοιχεία σε εξωτερικούς συνεργάτες μας και σε επιχειρήσεις ή άτομα που εμπιστευόμαστε για να τα επεξεργαστούν για δική μας χρήση, με βάση οδηγίες μας και σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας και τυχόν άλλα μέτρα εμπιστευτικότητας και ασφάλειας, όπως ο Κανονισμό EΕ 679/2016.
  • Για νόμιμους σκοπούς: Μοιραζόμαστε τα προσωπικά στοιχεία με αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες όταν αυτό είναι εύλογα απαραίτητο και με σκοπό τη συμμόρφωση με νόμους, κανονισμούς, νομικές διαδικασίες ή κυβερνητικά αιτήματα.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν τη συγκατάθεσή σας.

Χρόνος διατήρησης των προσωπικών δεδομένων

Ο χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων καθορίζεται ως εξής:

  1. Στην περίπτωση που συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για χρονικό διάστημα 2 μηνών.
  2. Στην περίπτωση που εγγραφείτε στην υπηρεσία αποστολής newsletter τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται έως ότου μας ενημερώσετε ότι πλέον δεν επιθυμείτε να σας αποστέλλουμε newsletter, αποστέλλοντας σχετικό, e-mail στο info@bikewise.gr, οπότε και θα διαγραφούν άμεσα.
  3. Στην περίπτωση που προβείτε σε αγορά κάποιας υπηρεσίας μας (πχ Συμμετοχή σε οργανωμένη εκδρομή) μέσω της ιστοσελίδας, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για χρονικό διάστημα 10 ετών λόγω έννομης υποχρέωσης της BIKEWISE Travel προς τις Δημόσιες Φορολογικές Αρχές.

Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος που ορίζεται από την εκάστοτε νομική-φορολογική υποχρέωση, τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται.

Αποθήκευση-προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ο χώρος φιλοξενίας (data center) όπου αποθηκεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα βρίσκονται στην Ελλάδα και σε Η/Υ στην έδρα της επιχείρησης.

Πολιτική συναλλαγών με παιδιά

Το BIKEWISE Travel δεν προβαίνει σε συναλλαγές με παιδιά. Σε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι ο χρήστης είναι μικρότερος από 18 χρονών, τότε η προσωπική πληροφορία που μας έστειλε θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να τον ενημερώσουμε ότι απαιτείται γονική συγκατάθεση για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Cookies και άλλες τεχνικές πληροφορίες.

Όταν επισκέπτεστε το BIKEWISE Travel αποστέλλουμε στον υπολογιστή σας ένα ”cookie”. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που αποθηκεύονται στο λογισμικό περιήγησης (browser) και αποθηκεύουν στοιχεία για την χρήση της ιστοσελίδας στο σκληρό σας δίσκο. Αυτό μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τον υπολογιστή σας την επόμενη φορά που θα κάνετε χρήση του διαδικτυακού μας τόπου ή θα προχωρήσετε σε κράτηση. Σημειώστε ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα cookies κρυπτογραφούνται για λόγους ασφάλειας. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε να μην λαμβάνετε αρχεία cookies με σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα μας bikewisetravel.gr.

Δικαιώματα σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουμε αποθηκεύσει ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και χωρίς οποιαδήποτε χρέωση. Ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας πριν σας δώσουμε αυτά τα δεδομένα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Για παράδειγμα, αν τα προσωπικά σας δεδομένα σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα άλλων ατόμων ή εάν διατηρούνται για νομικούς λόγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείτε να αποκτήσετε τα δεδομένα αυτά.

Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε την διόρθωση – επικαιροποίηση των ΔΠΧ σας.

  • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τη διαγραφή των ΔΠΧ σας.
  • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε την παύση επεξεργασίας των ΔΠΧ σας.
  • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τον περιορισμό της επεξεργασίας  των ΔΠΧ σας.
  • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τη διαβίβαση των ΔΠΧ σας σε άλλο φορέα/οργανισμό.

Εάν η άσκηση κάποιου από τα αναφερόμενα ανωτέρω δικαιώματά σας δεν είναι εφικτή, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να ασκήσουμε το εν λόγω δικαίωμά σας αναφορικά με τα ΔΠΧ σας.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έγινε διαρροή των προσωπικών σας δεδομένων από τη BIKEWISE Travel με αποτέλεσμα να υποστείτε υλική ή όχι ζημία, αλλά και σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr) στη διεύθυνση:

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Κηφισίας1-3
Τ.Κ.11523–Αθήνα
Τηλ.κέντρο:+30-2106475600
Φαξ:+30-2106475628
e-mail:complaints@dpa.gr

Για να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματά σας ή αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή αν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με την άσκηση ή την κατανόηση των επιλογών απορρήτου, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@bikewise.gr.

Οι υποχρεώσεις της εταιρείας μας

Μεταξύ των υποχρεώσεών μας συμπεριλαμβάνονται:

  • Η αρχή της λογοδοσίας, όσον αφορά τις 6 αρχές που διέπουν την επεξεργασία ΔΠΧ (νομιμότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια, περιορισμός του σκοπού, ελαχιστοποίηση ΔΠΧ, ακρίβεια ΔΠΧ, περιορισμός περιόδου αποθήκευσης, ασφάλεια, ακεραιότητα, και εμπιστευτικότητα).
  • Κάθε επεξεργασία ΔΠΧ είναι σύννομη μόνο εφόσον ισχύει μια από τις παρακάτω 6 προϋποθέσεις:
    – Το υποκείμενο των δεδομένων έχει συναινέσει στην επεξεργασία ΔΠΧ.
    – Η επεξεργασία ΔΠΧ είναι απαραίτητη για εκτέλεση σύμβασης, όπου το υποκείμενο είναι συμβαλλόμενο μέρος.

– Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας

– Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του φυσικού προσώπου
– Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας
– Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του φυσικού προσώπου.

Επιπλέον, υλοποιούμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ώστε να προστατεύσουμε την εταιρεία και τους συνεργάτες μας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αλλοίωση, παραβίαση ή καταστροφή των ΔΠΧ που έχουμε στην κατοχή μας. Συγκεκριμένα:

  • Ελέγχουμε τη συλλογή στοιχείων, τις πρακτικές αποθήκευσης και επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών μέτρων ασφαλείας, για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα και διεργασίες.
  • Η πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη, και τα άτομα αυτά υπόκεινται σε αυστηρές συμβατικές υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας.
  • Στην περίπτωση που εξωτερικοί συνεργάτες (για λόγους συντήρησης ή υποστήριξης) έχουν, εν δυνάμει, πρόσβαση σε ΔΠΧ, σχετικά προσαρτήματα στις υπάρχουσες συμβάσεις συνεργασίας καλύπτουν τις απαιτήσεις του Κανονισμού.

Σε όλο τον κύκλο επεξεργασίας ΔΠΧ (από τη συλλογή μέχρι την καταστροφή ΔΠΧ) λαμβάνουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των ΔΠΧ. Ανάλογα μέτρα απαιτούμε από τρίτα μέρη που χειρίζονται ή επεξεργάζονται ΔΠΧ.

Ισχύς και μεταβολή πολιτικής μας για τα προσωπικά δεδομένα

Διατηρούμε το δικαίωμα να μεταβάλουμε ή αναθεωρούμε την παρούσα πολιτική για την προστασία των προσωπικών δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση παρέχοντας πάντα την δυνατότητα να ασκήσετε οποιαδήποτε από τα ανωτέρω δικαιώματά σας. Οι χρήστες παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές.